Profesyonel futbol takımlarında görev yapan yöneticilerin zaman yönetimi Ankara ili örneği
Time managementof managers professinal footbal clubs Ankara case
  1. Tez No: 333549
  2. Yazar: AHMET GÖKÇEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET GÜNAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman Yönetimi, Spor Yöneticiliği, Futbol Kulüpleri, Time Management, Spor Managers, FootballClubs
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu araştırmada, profesyonel futbol takımlarında görev yapan yöneticilerin 2010-2011 dönemi içerisinde zaman yönetimi konusundaki görüşleri tespit edilmiş ve yorumlanmıştır. Literatür taramasında zaman yönetiminin yönetici özellikle spor yöneticileri üzerindeki yeri ve önemi belirtilerek açıklanmaya çalışılmıştır. Çalışmanın amacı ise profesyonel futbol kulüplerinde görev yapan yönetici ve yönetim kademesinde görev yapan kişilerin zaman yönetimi hakkındaki görüşleri bir anket formu ile toplanmıştır. Toplanan bu veriler ışığında çeşitli değişkenler açısından incelenerek güçlü ve zayıf yönleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Yapılan anket çalışması sonucunda; profesyonel futbol takımlarında yönetici ve yönetim kademesinde görev yapan kişilerin yaş, medeni durum, öğrenim durumu, yapmış oldukları yönetim görevi ve yapmış oldukları yöneticilik süreleri açısından olumlu değerlendirilmiş, ancak anlamlı farklılıklar bulunamamıştır. Bunun yanında sekreterlerinin olup olmamasına göre olan değerlendirme de yönetici sekreteri olmayan yöneticilerin zaman yönetiminde anlamlı farklılık ortaya çıktığı belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, views of the managers in professional football clubs about time management subject during 2010-2011 periods are collected and annotated. In literature research, the point and importance of time management on managers, especially on sport managers, are aimed to emphasize. The aim of the study is to collect views of the managers and people as senior management side in professional football clubs about time management within survey. Upon the data gathering within survey, it is aimed to determine strengths and weaknesses of time management of managers by analyzing several variables. As a result of survey study; age, marital status, educational status of people as managers and senior management side in professional football clubs are considered positively, but any meaningful discrepancy cannot be determined. Furthermore, in the assessment including whether managers with secretary or not, it is possible to say that there is a meaningful discrepancy in time management of managers not having secretary.