Türkiye ve Nijer Cumhuriyetlerinde Arapça öğrenme kitapları (Karşıtsal çözümleme)
Turkey and Niger Republics Arabic learn books (Analyzing and comparing )
  1. Tez No: 336104
  2. Yazar: MAHAMADOU YAHAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÖZAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İmam Hatip Liseleri, Arapça?nın Yabancı Dil Olarak Öğretimi, Okul Kitapları
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Dil Öğretimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu Çalışma ,Türkiye'de İmam Hatip Liseleri'nde ve Nijer Cumhuriyeti'nde okullarda okutulan Arapça ders kitapları ile sınırlandırılmıştır.Birinci bölümünde Arap dili ile ilgili bilgiler verilmiş ,özellikleri ,klasik ve modern Arapça gibi konular üzerinde durulmuştur .İkinci bölümünde Türkiye'nin tanıtımı ve Türkiye'de Arapça öğretiminin tarihçesi, İmam Hatip liselerinde Arapça öğretimi, Nijer Cumhuriyetinin tanıtımı ile Nijer'de Arapça öğretimi ve okul kitapları ile ilgili ayrıntılar yer almıştır.Tezin son bölümünde Türkiye'deki İmam Hatip liselerdeki kitaplarının incelemesi ve bu kitapların karşılaştırması yapılmıştır.Çalışma sonunda ise sonuç ve önerilere yer verilmiştir .
Özet (Çeviri)
This study aims specially to analyze the Arabic learn books in two countries Turkey and Niger Republics. The first part of the study is the topic introducing and work concern words definition .The first chapter focuses about the language and the Arabic language in particular .The second chapter focuses about the situation of Arabic teaching and the Arabic learn books in the both countries (Turkey and Niger) after the presentation of the two countries .The third chapter focuses about the learn books or school books ,definition ,analyzing and comparing between two countries books . The last part is Conclusion and Recommendations .