Yaşamımızdaki elektrik ünitesiyle ilgili rehber materyallerin hazırlanması
Preparing guide materials are related with the unit about electricity in our life
  1. Tez No: 336962
  2. Yazar: TÜLİN KAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUZAFFER ALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: geleneksel yöntem, bilgisayar destekli öğrenme, elektrik, yaşam, traditional method, computer based learning, electricity, life
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışmanın amacı Yaşamımızda Elektrik Ünitesinde geleneksel yöntem ile bilgisayar destekli öğretimin karşılaştırılmasını sağlamaktır. Bununla birlikte araştırmada bilgisayar desteğinin akademik başarıya katkısının sayısal verilerini belirlemek ikinci amaç olmaktadır.Araştırma için öncelikle bir başarı testi geliştirilmiştir. Güvenirlik hesaplamasından sonra, bu başarı testi 60 kişilik ilköğretim okulu öğrencisine uygulanmış ve elde edilen veriler SPSS ile analiz edilmiştir. Daha sonra bilgisayar desteği ile farklı bir uygulama yapılmış ve başarı testi tekrar uygulanmıştır.Araştırmanın son aşamasında elde edilen verilerin karşılaştırılması yapılmıştır. Elde edilen veriler sözel ve görsel puanlar şeklinde sınıflandırılmıştır. Bu hesaplamalarda öncelikle toplam puanların istatistiksel verileri karşılaştırılmış ve tablolar haline dönüştürülmüştür.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is supply to compare of traditional methods with computer based teaching about electricity in our life. However, the second purpose of this study is detemine to contribution to be quantitative of computer based to akademic success.Firstly, a success test was developed for this study. After reliability calculations, this test was applied to 60 primary school students and obtained data was calculated by main of SPSS. Then, an application was done by main of computer based and success test was applicated again.The last part of this study, obtained data was compared. Obtained data was classified to be linguistic points and visual points. Firstly in this calculation total points were compared to be statistically and tables were prepared for the study.