Vanadyum katkılı alüminyum atom topaklarının elektronik ve yapısal özelliklerinin teorik yöntemler kullanılarak incelenmesi
Investigations of electronic and structural properties of vanadium doped aluminium atomic clusters by using theoretical methods
  1. Tez No: 337057
  2. Yazar: DUDUNUR GÜLDİBİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. MEHMET TAHİR GÜLLÜOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Atom Topakları, Nano Topaklar, Bor Atom topakları, BTi, BMn, BCr, DFT, B3LYP
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ahi Evran Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalışmada, Vanadyum (V) katkılı Alüminyum atom topaklarının elektronik ve yapısal özellikleri incelendi. Bu hesaplamalar Yoğunluk Fonksiyon Teorisi (DFT/B3LYP fonksiyoneli) yardımıyla GAUSSIAN 09 programı kullanılarak yapıldı. Geometriler Coalescence-Kick (CK) yazılımı vasıtasıyla belirlendi. Bu yazılım her bir atom topağı için potansiyel enerji yüzeyini taradı. Her bir tarama esnasında 500 farklı geometri belirlendi. Bu geometriler Gaussina paket programına otomatik giriş yapıldı. Bu farklı geometrik yapıları CEP-121G temel seti kullanılarak optimizede edildi. Hesaplamalarda farklı başlangıç geometrileri için herhangi bir simetri kısıtlaması olmaksızın çalışmalar tekrar edildi. Bu hesaplamaların tümü nötr ve iyon atom topakları için yapıldı.
Özet (Çeviri)
This study, the structural properties and electronic of vanadium (V) doped aluminium were thoroughly investigated. These calculations, Density Functional Theory (DFT/B3LYP functional) with the help of the program was performed using Gaussian 09. Geometrics were determined by the software Coalescence-Kick (CK). The software was scanned potential energy surface for each atomic cluster. During each of the scans were roughly determined 500 different geometry. The geometries were automotically implemented gaussian of program package. The diffrent geometric structures were optimised with using the CEP-121G basic sets. The calculations of searching aluminium cluster was repeated studies that performed without any of symmetric restrictions for different initial geometries. All this calculations are made for the neutral and ion-atomic cluster. KEYWORDS: Atomic clusters, Vanadium doped, Aluminium, , Coalescence-Kick (CK) software, DFT, B3LYP