Fuzzy gruplarından elde edilen fuzzy projektif geometriler üzerine
On the fuzzy projective geometries from fuzzy groups
  1. Tez No: 337207
  2. Yazar: SAMET ERDEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞE BAYAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Fuzzy Projektif Uzayı, Fuzzy Projektif Duzlemi, Fano Fuzzy D ¨ uzlemi, ¨Fuzzy Alt Grubu
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Geometri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu çalışmada, fuzzy projektif geometriden elde edilen fuzzy grup ve fuzzy gruptan elde edilen fuzzy projektif geometri oluşturulmuştur. Birinci bölümde, grup teorisindeki ve projektif geometrideki temel tanım ve kavramlar tanıtılmıştır. İkinci bölümde, fuzzy kümeleri ve fuzzy alt grupları üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde, Fano fuzzy düzlemine karşılık gelen fuzzy grupları bulunmuş ve fuzzy gruplarından Fano fuzzy düzlemi elde edilmiştir. Dördüncü bölümde, Fano fuzzy düzlemi için üçüncü bölümde yapılanlar, n-boyutlu fuzzy projektif uzay için yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis; fuzzy group from a fuzzy projective geometry and fuzzy projective geometry from a fuzzy group are constructed. In the first chapter, fundamental definitions and concepts of group theory and projective geometry are given. Fuzzy sets and fuzzy sabgroups are focused on in the section chapter. In the third chapter, fuzzy groups corresponding to fuzzy Fano plane are found and fuzzy Fano plane from fuzzy groups are obtained. Fourthly, the practices that are done for Fano fuzzy plane in the third chapter are applied to n-dimensional fuzzy projective space.