Singüler integraller ve maksimal singüler integraller üzerine
On the estimates of the singular integral and maximal singular integral
  1. Tez No: 337871
  2. Yazar: MERVE VAROL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL EKİNCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Singüler İntegraller, Maksimal Singüler İntegraller, Riesz Dönüşümleri, Singular Integrals, Maximal Singular Integrals, Riezs Transforms
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 36
Özet
ÖZET Bu tezde Tfsingüler integrale göreT^* f maksimal singüler integralin kestirimleri üzerinde durulmuştur. L^2 (R^n ) için ?T^* f?_2?C?Tf?_2 eşitsizliği araştırılmıştır. Mateu, Orobitg, Perez ve Joan Verdera tarafından elde edilen, konvolüsyon Calderon-Zygmund operatörler için tamamlanmış karakteristiklik açıklanmıştır. İspatların ana fikrini açık şekilde ifade etmek için genel ifadelerin özel durumlarına odaklanılmıştır. Yüksek mertebeli Riesz dönüşümlerine dikkat çekilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In this thesis, the estimates of the maximal singular integral T^* f in terms of the singular integral Tf is emphasized. The inequality ?T^* f?_2?C?Tf?_2 in L^2 (R^n ) space is investigated. We obtain that such an inequality are hold for smooth homogeneous convolution Calderon-Zygmund operators. Thus we consider the higher Riesz transforms.