α-acetylpyridine Ketone'un ve Argerol'lü bileşiğinin titreşimlerinin deneysel ve teorik olarak incelenmesi
Experimental and theoretical study on vibrations of free : α- acetylpyridine ketone and it's argerol complex
  1. Tez No: 338725
  2. Yazar: ABDULLAH ATILGAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞENAY YURDAKUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: acetylpyridine ketone, argerol bileşiği, NBO
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışmada C7H7NO (?-acetylpyridin ketone) genel formülü ile verilen ligandın ve argerollü bileşiğinin IR spektrumu kaydedilip bu bileşiklerin titreşim frekans ve kipleri saptandı. Ligandın ve bileşiğin titreşim frekanslarına işaretleme yapıldı. Gaussian 09 bilgisayar programı yardımıyla teorik frekans değerleri, geometrik parametreler ve NBO yük dağılımı elde edildi ve bu değerler deneysel sonuçlar ile karşılaştırıldı.
Özet (Çeviri)
In this study the IR spectrum of C7H7NO (? - acetylpyridin ketone) ligand and its complex with argerol was recorded, its vibrational frequencies and modes were determined. Vibrational assignments were made for ligand and its complex. Theoretical vibrational frequencies, geometric parameters and NBO charge distribution of the ligand were obtained by the aid of Gaussian 09 computer software and then those were compared with experimental data.Key Word: ?-acetylpyridine ketone, argerol complex, IR, Ra, NBO