Uluslararası turizm fuarlarının Kazakistan turizmine etkileri
The impact of international fairs on the tourism of Kazakhstan
  1. Tez No: 340336
  2. Yazar: ANARA ADENOVA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ORHAN AKOVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Fuar, Uluslararası fuar, EXPO organizasyon, Turizm fuarı, Kazakistan turizm potansiyeli, fair, the international exhibition, EXPO organization, Tourism Fair, tourism potential of Kazakhstan
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 237
Özet
Turizm değerlerinin tanıtılması ve pazarlanması için önemli bir fırsat olan fuarlar; turizm pazarına ürün sunanlarla bu ürünlerin potansiyel alıcısı konumundaki firma ve tüketicileri bir araya getiren satış platformlarıdır. Bununla birlikte fuarlar, düzenlenmekte olduğu ülkeye ve destinasyonlara iş ve tatil amaçlı ziyaretçileri çekmekte, ülkelerin uluslararası düzeyde tanıtımlarına imkân vermekte, insanların birbirlerine karşılaşmasına, iç ve dış turizme katkı sağlamaktadır. Turizm alanında ilgi gören sergiler, imajı da olumlu yönde etkilemekle beraber yerleşim yerine ekonomik ve sosyal açıdan canlılık kazandırmaktadır. Bu tezin amacı uluslararası turizm fuarlarının Kazakistan turizmine etkilerinin ortaya çıkarılmasıdır. Bu amaca yönelik olarak öncelikle literatür taraması yapılmış, ilgili kurumların internet siteleri taranmış ve Kazakistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknoloji Bakanlığı Turizm Endüstrisi Komitesi temsilcileriyle yüz yüze görüşmeler yapılmıştır.Yapılan çalışmalar sonucunda, Kazakistan?da uluslararası turizm fuarlarının geliştirilmesinin, ülke imajı ve ülkenin turizm gelirleri aynı zamanda turist sayısının artmasında önemli katkılar yapacağı ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
Fairs, being as an important opportunities for promotion and marketing of tourism values, are sales platforms that band together product providers within tourism market with potential buyer firms and consumers. Moreover, fairs are eager to attract big amount of people with both business and touristic aims to the host country and cities. Apart from being an important tool to promote country in an international level, fairs are good places of meeting and exchange; contribute to the development of internal and external tourism. Exhibitions which are popular in tourism, both have a positive impact on the image and add economic and social vitality to the host place. The aim of the thesis is to find the impact of international tourism fairs on the tourism sector of Kazakhstan. For those purpose literature part has been reviewed, information from websites of the relevant institutions have been studied, representatives of the Tourism Industry Committee of the Ministry of Industry and New technologies of the Republic of Kazakhstan have been conducted and interviewed.