Türk Hukuku'nda sözlü vasiyetname
Oral will in Turkish Law
  1. Tez No: 340528
  2. Yazar: FERHAT KOYUNCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLÇİN ELÇİN GRASSİNGER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Miras Hukuku, Ölüme Bağlı Tasarruf, Vasiyetname, Sözlü Vasiyetname, Sözlü Vasiyet, Inheritance law, Testamentary Disposition, Will, Oral Will, Oral Testament
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Çalışmamızın konusu Türk Hukuku?nda sözlü vasiyetnamedir. Çalışmamız üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ölüme bağlı tasarruflar incelenmiştir. Bunu yapmaktaki amacımız sözlü vasiyetnamenin ölüme bağlı tasarruflar arasındaki yerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır. İkinci bölümde ise sözlü vasiyetname ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Çalışmanın son bölümü olan üçüncü bölümde ise sözlü vasiyetnamenin iptal ve hükümden düşmesi anlatılmıştır. Sözlü vasiyetname şeklî anlamda bir ölüme bağlı tasarruftur. Ancak diğer şeklî anlamda ölüme bağlı tasarruflara nazaran istisnai bir nitelik taşımaktadır. Bu nedenle özellikle Türk uygulamasında sık karşılaşılan bir vasiyetname şekli değildir. Çalışmayı yaparken edindiğimiz amaç, az rastlanan bir hukukî kurumu Türk Hukuku açısından anlaşılabilir kılmaya çalışmaktır.
Özet (Çeviri)
The subject of the study is oral testament in Turkish Law which is comprised of three sections. In the first section, testamentary dispositions were examined in order to provide a better understanding of the situation of oral testament in testamentary dispositions. In the second section, oral testament was covered in detail whereas in the third section annulment and nullity of oral testament were explained.Oral testament is formally a testamentary disposition. On the other hand, compared to other formal testamentary dispositions it has an exceptional attribute. Therefore, it is not a widely encountered testament especially in Turkish practice. The aim of the study is to make a rarely used legal term comprehensible for Turkish Law