Kronik süpüratif otitis media etkenleri ve antibiyotik duyarlılıklarının değerlendirilmesi
Evaluation chronic suppurative of otitis media factors and sensitiveness of antibiotic
- Tez No: 340713
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN GÜDÜCÜOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mikrobiyoloji, Microbiology
- Anahtar Kelimeler: Kronik Süpüratif Otitis Media, Otitis Media Etkenleri, Antibiyotik Duyarlılık, Chronic Suppurative Otitis Media, Otitis Media Factors, Antibiotic Sensitiveness
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
Çiftçi D, Kronik Süpüratif Otitis Media etkenleri ve antibiotik duyarlılıklarının değerlendirilmesi, YYÜ Sağlık Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, Van 2013. Bu çalışmada, YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB polikliniğine Ekim 2009-Haziran 2011 tarihleri arasında gelen 87'si kadın, 91'i erkek toplam 178 hastadan alınan kulak örneklerinden, 50'si Pseudomonas aeruginosa (% 28.0 ),47'si Staphylococcus aureus (26.4), 27'si Proteus mirabilis (% 15.1), 21 'i Escherichia coli (% 11.7) dir.Antibikrobiyal duyarlılık testlerinde Pseudomonas aeruginosa; imipenem ve gentamicin'e , S.aureus; gentamicin,vankomicin ve tetraciklin'e, P.mirabilis; meropeneme, amikacin, cefazolin ve cefoxitin'e E.coli'nin ise ;amikacin, Meropenem,imipenem,cefoperazone/sulbactam'a,aztreonam ve sefazoline % 100 duyarlı olduğu tespit edilmiştir. P.aureginosa ve E.coli; levofloxacine direnç göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Çiftçi D, Evaluation Chronic Suppurative of Otitis Media factors and sensitiveness of antibiotic, University of Y.Y.U. Institute of Medical Sciences, Department of Medical Microbiology, Master Thesis, Van, 2013. In this study, of the ear speciments taken from totally 178 patients, 87 of whom were women and 91 of whom were men coming to University of Y.Y.U Searching and Implementation KBB policlinic between September 2009 and June 2011, and 50 ones were P.aeruginosa (%28.0), 47 were S.aureus (%26.4), 27 were P.mirabilis (%15.1), 21 were E.coli (%11.7) . In the antimicrobial sensitiveness tests, P.aeruginosa; showed sensitiveness to imipenem and gentamicin; and S.aureus to gentamicin, vankomicin and tetracyclin; P.mirabilis to amikacin, cefazolin and cefoxitin; E.coli showed %100 sensitiveness to amikacin, meropenem, imipenem, cefoperazone/sulbactam and aztreonam. P.aureginosa and E.coli; resisted to levofloxacin.