Dev kralotu (Pennisetum hybridum) ve çin kılıçotu (Miscanthus sinensis) kullanılarak biyoetanol üretiminin optimum koşullarının belirlenmesi
Determination of optimum conditions for the production of bioethanol from giant king grass (Pennisetum hybridum) and miscanthus (Miscanthus sinensis)
  1. Tez No: 342677
  2. Yazar: SANAZ AHMADİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. SAYIT SARGIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoteknoloji, Biotechnology
  6. Anahtar Kelimeler: Pennisetum hybridum, Miscanthus sinensis, bioethanol, biofuel
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışmada, Dev Kralotu (Pennisetum hybridum) ve Çin Kılıçotu (Miscanthus sinensis)?nun farklı etanol üretim yöntemleri farklı hidroliz, eş zamanlı sakkarifiyasyon-fermentasyon, üretim yöntemi ve farklı mikroorganizmaların performansları biyoetanol dönüşüm verimleri ve verimlilikleri açısından karşılaştırılarak optiumum üretim yönetimi (ön- işlemli/önişlemsiz) belirlenmiştir. Ayrı hidroliz ve fermentasyon yönteminde Çin Kılıçotu?ndan %20.34?lik etanol verimi ve 3.330g/L/gün etanol verimliliği sağlanırken, dev kral otundan %18.99?lik verim ve 3.39g/L/gün verimlilik sağlanmıştır. Yanı sıra, eşzamanlı sakkarifikasyon ve fermantasyon yönteminin kullanıldığı sistemde, toplam etanol verim ve verimliliklerinin, Çin Kılıçotu ve Dev Kralotu bitkileri için sırası ile %27.57, 1.6305 g/L/gün ve %33.82, 1.071g/L/gün oldukları bulgulanmıştır. Klebsiella oxytoca p2?nin kullanıldığı katı kültür sisteminde ise, etanol üretiminin gerçekleşmediği görülmüştür. Anahtar Sözcükler: Pennisetum hybridum, Miscanthus sinensis, biyoetanol, biyoyakıt.
Özet (Çeviri)
In this thesis production of ethanol from Pennisetum hybridum and Miscanthus sinensis with different production strategies, different hydrolysis methods, simultaneous saccharification and fermentation methods were compared and optimum production strategy was proposed (with pretreatment and without pretreatment). Bioethanol production performance of different kinds of microorganisms was also investigated. The overall yield of bioethanol conversion and productivity for Miscantus sinensis was 20.34% and 3.33 g/L/day, respectively whereas they were 18.99% and 3.39 g/L/day for Pennisetum hybridum with separate hydrolysis and fermentation process. The overall yield of bioethanol conversion and productivity for Miscantus sinensis was 27.57 % and 1.63 g/L/day, respectively whereas they were 33.82% and 1.07 g/L/day for Pennisetum hybridum in simultaneous saccharification and fermentation process. On the other hand, ethanol production was not achieved by solid state fermentation using Klebsiella oxytoca p2.