Ağırlıklı uzaylarda iki değişkenli lineer pozitif operatörlerin yaklaşım özellikleri
Aproximation properties of two variables linear positive operators in weighted spaces
  1. Tez No: 343311
  2. Yazar: KEZBAN AYAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ OLGUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Lineer pozitif operatörler Modifie Szasz-Mirakyan Operatörleri, Ağırlıklı uzaylar, Süreklilik modülü, Korovkin Teoremi, Baskakov Teoremi, Linear Positive Operators, Modifie Szasz-Mirakyan Operators, Weighted Spaces Modulus of Continuity, Korovkin Theorem, Baskakov Theorem
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm Giriş ve Kaynak özetlerine ayrıldı. İkinci bölümde konu ile ilgili temel tanımlar ve teoremler verildi. Üçüncü bölüm Araştırma Bulguları adı altında verildi ve tezde temel olarak incelenen operatörler ve yakınsaklık özellikleri incelendi. Dördüncü bölüm tartışma ve sonuç olarak hazırlandı ve genel düşünceler ifade edildi.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four basic chapters. In the first chapter, the introduction of the thesis and the summary of the Literature are given. In the second chapter, some Fundamental concepts of subject and theorems are given. In the third chapter,The results of research are given and the operators which are investigated basically in this thesis and their properties are given. In the fourth chapter, the chapter of discussion and results are prepared and general ideas are given.