Tarık Dursun K.'nın hikâyelerinde yapı ve tema
Structure and theme in Tarık Dursun K's stories
- Tez No: 344322
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET AĞIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Tarık Dursun K, Hikâye, Edebiyat, Tarık Dursun K, Story, Literature
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 373
Özet
Hazırladığımız bu çalışmanın amacı; yazarın hayat hikâyesini, yazın anlayışını ortaya koymak, hikâyelerini bu bilgiler ve yazar hakkında yapılmış olan diğer çalışmaların ışığında incelemektir. Hikâyeleri incelerken olay örgüsü, tema, kişiler kadrosu, mekân, zaman, bakış açısı ve anlatıcı gibi ayrımlar yapılarak eserlerin çeşitli yönden tahlili yapılmıştır. İlk bölümde yazarın hayatı ve kişiliği, ikinci bölümde edebi faaliyatleri, son bölümdeyse hikâyelerinin incelenmesine geçilmiştir. Yazarın her hikâye kitabı kendi içerisinde yer alan hikâyelerle irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to expose the author?s biography, his understanding of literature and to examine his stories in the light of this information and other studies on the author. We analysed the stories in various angels such as plot, theme, characters, place, time, point of view and narrator. In the first section author?s biography, personality and understanding of art were examined. In the next section the analysis of the stories were done. Each story book of the author was probed with the stories in it.