Michigan Üniversitesi 356 numaralı şiir mecmuası(İnceleme-Metin)
University of michigan journal of poetry that number is 356 (Examination- Text)
- Tez No: 345675
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT ESAT HARMANCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Klasik Türk Edebiyatı, mecmualar, şiirler, Classical Turkish Literature, poetry collections, poetries
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 329
Özet
Şiir mecmuaları, Klasik Türk edebiyatı araştırmacılarının araştırmalarına kaynaklık eden önemli malzemelerdendir. Bu mecmualar, oluşturuldukları yüzyılın edebi beğenisini, beğenilen şairlerini ve şiirlerini ortaya koyarlar.Ayrıca mecmualar, divanı bulunmayan ya da başka kaynaklarda adı geçmeyen şairlerin şiirlerini içerdiklerinden edebiyat tarihimiz için önemlidirler.Yazımızda Michigan Üniversitesi 356 numaralı şiir mecmuası olan Mecm?a-i eş?ar ve Env?i Hut?t adlı eserde yer alan şairler hakkında inceleme ve bu şairlerin şiirlerinin şekil ve içerik bakımından incelenmesi bulunacaktır. Mecmuadaki şiirler şiir türlerine göre incelenecek ve divanlardaki farklılıklar gösterilecektir.
Özet (Çeviri)
Mecmuas Poetry, Classical Turkish literature is an important source for researchers agents used in research. These mecmuas, literary appreciation of the century created the critically acclaimed poets and poems reveal. Also collections contain poems of many poets who had no divan and whose names were not available in other sources. Also collections, or other sources not mentioned in the poems found in court since they contain important for the history of literature. University of Michigan Journal article, poem number 356 Mecm?a-i eş?ar and the inventory of the journals in forensic work Hut?t poets and poems of the poets about the review will examine in terms of form and content. Differences according to the type of poetry will be examined