Mother-daughter bonds and domestic violence in terms of feministic approach in Amy Tan and Dorothy Allison
Feministik yaklaşıma göre Amy Tan ve Dorothy Allison'da anne-kız ilişkileri ve aile içi şiddet
- Tez No: 345732
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT C. TANRITANIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Feminizm, Feminist Edebi Eleştiri, annelik, anne-kız ilişkileri, aile içi şiddet, cinsel istismar, evlilik, İkinci Dünya Savaşı?nın etkileri, Feminism, Feministic Literary Criticism, motherhood, mother daughter bonds, domestic violence, sexual abuse, marriage, the effects of World War II
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışma da, anne ve kızları arasındaki ilişkiler, kadınların rollerini anne ya da eş olmayla sınırlayan sömürücü evlilikler, İkinci Dünya Savaşı?nın insanlar özellikle de kadınlar üzerindeki etkisi, kadınların kendilerini anne veya eş olarak sınıflarken yaşadıkları ikilemler, kültürel öğelrin kadınlar üzerindeki etkileri feminism ve feminist edebi eleştiriye göre incelenmiştir. Anne-kız ilişkileri ya da daha geniş anlamıyla annelik feminism ve feminist edebi eleştiriye göre detaylı olarak vurgulanmıştır. Ayrıca aile içi şiddet ve cinsel istismarbu çalışmaya kaynaklık eden romanlarda etkin olan temalardır. Ek olarak, Amerikan ve Çin kültürleri arasındaki etkileşimin tezin önemli bileşenleri arasında olduğu açıktır.
Özet (Çeviri)
In this study, the relationship between mothers and daughters, the abusive marriages which limit women? roles as wives rather than being a mother, the effects of World War II on the lives of people especially on women, women? dilemmas in classfying themselves as mothers or wievs, the effects of cultural items on women? lives are examined in terms of feminism and feminist literary criticism. Mother daughters bonds or motherhood in a broader sense are emphasized through a deep analysis of feminism and feminist literary criticism. What?s more domestic violence and and sexual abuse are important themes that dominates the novels which are the basic sources of this study. In addition, it is obvious that the interaction between American and Chinese cultures are the important components of this thesis.