Teaching vocabulary in cultural context to EFL students through multimedia
İngilizceyi yabancı dil olarak ögrenen öğrencilere kültürel bağlamda multimedya kullanarak kelime öğretimi
- Tez No: 345976
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KIM RAYMOND HUMISTON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Kelime öğretimi, Kültürel bağlam, Multimedya, İkili kod, Çoklu Zeka, Vocabulary Teaching, Cultural Context, Multimedia, Dual Code, Multiple Intelligence
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu çalışma, ögrencilere kültürel bağlamda multimedya kullanarak kelime öğretmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma Osmaniye Korkutata Üniversitesinde yapılmıştır. Çalışmanın katılımcılarını 2012-2013 akademik eğitim yılında, temel İngilizce seviyesinde eğitim gören 8 kişilik bir öğrenci grubu oluşturmaktadır. Eylem araştırması projesi tasarlanmış ve geliştirilmiştir.(Kemmis and Mc Taggart, 1988). Bu model planlama, eylem, gözlemleme ve yansıtma olmak üzere dört bölümden oluşmuştur. Veri toplama aracı olarak çalışma başında ve sonunda uygulanan kelime bilgisi testleri kullanılmıştır. Çalışma sonunda öğrencilerle mülakat yapılmış ve cevaplar değerlendirilmiştir. Ögrencilerin anlama seviyesini öğrenmek içinde anlama sınavı yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to develop a vocabulary teaching programme through multimedia. This study was carried out in Osmaniye Korkutata University in 2012-2013 academic year. The participants of this study included 8 beginner EFL students. It was designed and developed as an action research project (Kemmis and Mc Taggart, 1988). In this model, a self- reflective spiral consists of four phrases; planning, acting, observing and reflecting. Data was collected by the actions of the students, interview questions and vocabulary pre test and post test. And also I practised a comprehension exam to the students in order to test their level of understanding.