Henry Fielding as a polıtıcal playwrıght
Siyasi oyun yazari olarak Henry Fielding
  1. Tez No: 348253
  2. Yazar: SEVDA KAPLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MERYEM AYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Siyasal Tiyatro, Robert Walpole, Sansür Kanunu, Henry Fielding, Siyasi Oyunyazarlığı, Tecavüz üstüne Tecavüz, Modern Koca, ve Trajedilerin Trajedisi veya Parmak Yüce Tom'un Yaşamı ve Ölümü, Political Theatre, Sir Robert Walpole, The Licensing Act, Henry Fielding, Political Playwriting, Rape Upon Rape, The Modern Husband, and The Tragedy of Tragedies: or, the Life and Death of Tom Thumb The Great
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu tez projesi bugün genellikle roman yazarı olarak bilinen, ancak yazarlık kariyerine sahne için oyun yazarak başlayan Henry Fielding'in siyasi oyun yazarlığını incelemektedir. 1737 Sansür Kanunun uygulanmasıyla tiyatrolara gölge düşüren siyasal ve sosyal olaylar ışığı altında Fielding'in 1707-1754 yılları arasındaki siyasi kariyeri bu çalışmada ele alınmaktadır. Fielding'in üç önemli politik oyunu Tecavüz üstüne Tecavüz, Modern Koca, ve Trajedilerin Trajedisi veya Parmak Yüce Tom'un Yaşamı ve Ölümü siyasal ve sosyal bakış açısıyla analiz edilmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis project examines the political playwriting of Henry Fielding, who began his writing career by writing plays for stage, yet today generally known as a novelist. Fielding's political career the years between 1707-1754 under the light of political and social events casting their shadow on theatres with the imposition of the Licensing Act of 1737 is discussed in this work. Fielding's three important political plays Rape Upon Rape, The Modern Husband, and The Tragedy of Tragedies: or, the Life and Death of Tom Thumb the Great are analyzed from the political and social perspective.