Türkiye'de menkul kıymet yatırım fonlarının gelişimi ve sermaye piyasaları üzerindeki etkileri
- Tez No: 349138
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TEVFİK ERCÜMENT İSTEMİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Mutual fund, Fund yields
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ekonomi Finans Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İktisat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
Ülkelerin ekonomik gelişmişlik düzeyi noktasındaki en önemli göstergelerinden biri gelişmiş, olgunlaşmış ve güçlenmiş finansal piyasalardır. Finansal piyasaların gelişmesini sağlamak için hem bireysel yatırımcıların hem de kurumsal yatırımcıların piyasada daha fazla rol almalarının sağlanması gerekmektedir. Türkiye?de henüz gelişme süreci içerisinde bulunan ekonominin ve dolayısıyla finansal piyasaların, daha güçlü hale gelebilmesi için daha fazla tasarruf ve yatırıma, özellikle de kurumsal yatırımlara gereksinim duyulmaktadır. Çalışmamızın ana amacı; menkul kıymet yatırım fonlarının tanım, kapsam, getiri, vade, fayda ve risk açısından incelenerek, örnek çalışma üzerinden bireysel yatırımcıların sağlayacağı fayda, getiri ve risk bileşimlerini ortaya koymaktır. Anahtar Kelimeler : Yatırım fonu, fon portföy getirisi
Özet (Çeviri)
One of the most important indicators of the level of economic development of the countries in the advanced point, matured and strengthened the financial markets. To ensure the development of financial markets as well as individual investors and institutional invertors should be provided to the market play a gerater role. Turkey currently in the process of development of financial markets in the economy, and therefore, more savings and investment in order to make more powerful, particularly in the corporate investments.are needed. The main purpose of this study, the definition of securities mutual funds, coverage, yield, maturity, benefit, risk and provide individual investors through the case study examining the benefits, return and risk combinations to reveal.