The evolvement of participatory banks in Turkey over 1985 and 2010
Türkiye'de katılım bankalarnın 1985-2010 döneminde gelişimi
- Tez No: 349332
 - Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL OZSOY
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bankacılık, Ekonomi, Banking, Economics
 - Anahtar Kelimeler: Katılım Bankacılığı, Faizsiz Bankacılık, İslami Bankacılık, Development, Participation Banking, participatory Banking, Interest-free Banking
 - Yıl: 2013
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Fatih Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bankacılık sektörüyle karşılaştırıldığında oldukça kısa bir geçmişe sahip olan Katılım Bankaları, mali sektördeki gelişmelere bağlı olarak son yıllarda hızlı bir büyüme sürecine girmiştir. Para ticareti yerine mal ticaretine dayalı işlemlerin esas alındığı bu kurumların kavram olarak ifade edilmesinin, tarihsel gelişiminin, hukuki yapılarının, fon kaynakları ve kullanımlarının, ekonomiye katkılarının, Türkiye?deki faaliyet ve büyüklüklerinin yanı sıra Türkiye'deki kriz süreçlerinde alınan önlemler önem arz etmektedir. Sermayenin küreselleşmesinin de etkisiyle, uluslararası mali piyasada daha yakından incelemeye alınan bu kurumlar kalkınmakta olan ülkelere yeni imkanlar sunmakta ve bir yandan faiz kaygısıyla tasarruflarını ekonominin hizmetine sunmayan kesimlerin tasarruflarını ekonomiye kazandırırken diğer yandan da yatırımcıların fon temin edebilecekleri kurumlar işlevini görerek yatırım ve tasarruf sahipleri arasında aracılık görevini yerine getirmektedirler.Bu çalışma ile Katılım Bankacılığı kavramı, temel ilkeleri, uygulamaları, faaliyetleri ve Türkiye'de yaşanan kriz dönemlerindeki gidişatları ortaya konulmaya çalışılacak ve Türkiye?deki finansal gelişimleri irdelenecektir.
Özet (Çeviri)
Participation Banks having a history of a relatively short when compared to the banking sector entered a period of rapid growth in recent years depending on the developments in the financial sector. Instead of money trade, investigating characteristics of the customer is important transactions based on the expression of these institutions, the development of the historical, legal structures, sources and uses of funds, contribution to the economy, the size of Turkey, as well as the activities. Due to the globalization of capital, the international financial market, a closer examination of these institutions provides new opportunities for developing countries, and the anxiety of the interest savings sectors of the economy that do not offer the service of the economy on the other gaining the investors and investment funds that could be obtained by seeing the functioning of institutions as intermediaries between savers fulfil. In this study, the concept of participation banking, basic principles, practices, activities and developments of participatory banks in Turkey between 1985 to 2010 to work to put forward progress and financial development and growth in Turkey will be discussed.