The role of interest groups in American politics: The case of cato Institute
Amerika polıtıkasında çıkar grupların rolu ve catonun konumu
- Tez No: 349333
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER ÇAHA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Çıkar Gruplar, Cato Enstitü, Çıkar, kongre, Politika Makineleri, lobi, strateji, siyasi Parti
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu tezin konusu amerikan politikasında çıkar grupların etkisinin denetlenmesi Cato Enstitü konumundadır. Öncelikle devlet, çıkar grupların ve Cato?nun Amerika?nın iç ve dış politikasında etkisini değerlendirip böylece araştırmamın konusu bunların ilişkileri olmaktadır. Cato Enstitü?nü konumu bu soruları cevaplanmaktadır ?iyi bir hükümeti nasıl tarif edilebilir?,?demokratik bir devlet gerekenleri ve içeriği ne olmalıdır? ve ?hükümetler içerisinde liberal değerler nasıl teşvik edilebilir?. Dahası bu tez Cato faaliyetlerinin çevreden ekonomiye ve küreselleşmeden barışa kadar yabancı konumlarda değerlendirmektedir.Bu tez Amerika?da çıkar grupların yalnız Amerika?nın iç ve dış politikasında etki etmeyip bunun yanında diğer ülkelerin politikasında etki etmektedir. Cato Enstitü, dahi, sadece Amerika?nın politikasında etkili olmayıp liberal demokrasi ve küresel barış çerçevesinde diğer ülkelerin politikasında etki göstermektedir. Bunu yaparken, uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde diğer ülkeler ve çalışmalarında çeşitli dalları gelişmektedir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to examine the impact of interest groups in the case of Cato Institute in American politics. It firstly attempts to investigate the relationship between interest groups and state and then goes to emphasize on the case of Cato Institute and on the way it impacts American internal as well as foreign politics. Given the case of Cato Institute, this study seeks to find answers to such questions as“how to define a better government”,“what contents a democratic state must have”and“how liberal values within the governments can be encouraged”. Moreover, this thesis draws attention to Cato Institute's activities concerning foreign issues ranging from environment to economy and from globalization to peace. It indicates that American interest groups are influential not only on American internal and foreign politics but also on the politics of other countries. Cato Institute, likewise, does not work to impact American politics only but also the politics of other countries in order to disseminate values of liberal democracy as well as global peace. In doing this it develops diverse branches in other countries and work in cooperation with international partners., Key words Interest groups, Cato Institute, Interests, Congress, Policy Makers, Lobbying, Strategy, Political Party