Eski baskı tekniklerinin günümüzdeki yeri ve yeni söylemler
Place of old printing techniques in speech today
- Tez No: 350236
- Danışmanlar: PROF. YUSUF MURAT ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sanat Tarihi, Art History
- Anahtar Kelimeler: Antik Avangard, Eski fotoğraf teknikleri, Güneş Baskıları, Alternatif Baskı, Antiquan advangard, Old Printing techniques, Sun print, Alternative print
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Fotoğraf ve Video Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bir sanat dalı olarak fotoğraf, sanatçının anlatı biçimlerinden biridir. Genel anlamıyla, Bütün sanat dalları gibi kısıtlayıcıları vardır. Ancak Bacon'ın dediği gibi 'Sanat, doğaya eklenmiş insan demektir'. Bu nedenle sanatçı bu sınırları aşmak, orijinalliğe, biricik olmaya yönelmek ister. Bunu gerçekleştirmek için yöneldiği yollardan biri de eski fotoğraf tekniklerinin günümüze yansıtılmasıdır. Bu anlayış,Antik Avangard akım olarak adlandırılır.Bu çalışmada, eski fotoğraf tekniklerini başarıyla günümüze taşıyan sanatçıların çalışmaları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Photography, As a branch of art, is one of the narration of the artists. It has some limits. But Bacon says 'Art is human added to nature'. Fort hat reason, artist wants to pass limits and borders, to reach the orjinality, to be unique.Reflecting and bringing the old printing techniques to today's world of photography is a method of realization of his aim. This conception is called 'Flow of ancient advangard'. İn this working, the Works and techniues of those artists was researched