The use of drama activities to increase student motivation towards speaking english
İngilizce konuşmaya karşı öğrenci motivasyonunu artırmak için drama aktivitelerini kullanma
- Tez No: 350979
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KIM RAYMOND HUMISTON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Drama, İngilizce Konuşma, Motivasyon, Drama, Speaking English, Motivation
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Türkiye'de öğrenciler yabancı dili konuşmaya karşı önyargıya sahip oldukları için bu konudaki motivasyonları oldukça düşüktür. Aynı zamanda yabancı bir dili konuşmak o dili öğrenmenin en önemli ve karmaşık süreçlerinden biridir. Drama ise ortamda yarattığı rahatlık, sınıf düzeni ve öğrenci katılımı açısından oluşturduğu pozitif etki ile öğrencinin konuşmaya karşı motivasyonunu artırıcı bir etkiye sahiptir. Bu çalışmanın amacı drama aktivitelerinin öğrencilerin konuşma becerilerine karşı motivasyon artırıcı etkisini ortaya çıkarmaktır.Bu çalışma, Şahinbey/ Dumlupınar Ortaokulu'nun 6. Sınıf öğrencilerinden seçilen gönüllü 25 öğrenci üzerinde yürütülmüştür. Dramanın öğrencilerin konuşma becerilerine karşı motivasyon artırıcı etkisini ortaya çıkarmak için öntest ve sontest deseni benimsenmiştir. Veri toplama sürecinde aralarındaki ilişkiyi ortaya çıkarmak için 6 sorudan oluşan öğrenci defteri oluşturulmuştur. Bu çalışmanın sonuçları drama aktivitelerinin öğrencilerin ingilizce konuşmaya karşı motivasyon artırıcı etkisini kanıtlamayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
In Turkey, students have prejudice towards speaking so they have low motivation at this point. In the meanwhile, speaking a foreign language is one of the important and complex processes of learning a language. Drama has an effect to enhance motivation while creating a good atmosphere and having positive effect in terms of participation of students and arrangement of classroom. The main aim of this study is to reveal effect of drama activities on students' motivation towards speaking skills.The study was conducted on 25 participants from 6th grade students in Dumlupınar Elementary school in Şahinbey. Pre-test and post-test was adopted to find out the effect of drama activities on students' motivation towards speaking skills. In data collection, after each lesson personal notebooks created 6 questions were written by students. The results of this study aimed to prove positive effect of drama activities to students' motivation towards speaking English.