Diagonal Lift
Diagonal lift
- Tez No: 352133
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEJMİ CENGİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Manifold, Tanjant demet, tensör demet, Diagonal lift, tensör, Manifold, Tangent bundle, Tensor bundle, Diagonal lift
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu tezde, M_n n-boyutlu diferensiyellenebilir manifould verilmiş ve bu manifoldun üzerinde tanjant ve tensor demetler incelenmiştir. Tanjant demette I+III metriği ve özelikleri araştırılmıştır. Bu tezin amacı M_n manifoldunun T_q^1 (M_n) tensör demetinde g Riemannian metriğinin diagonal lifti ele alınmış ve diagonal liftin uygulamaları araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Let M_n be a n-dimmensional manifold. Tangent and tensor bundle are its explored over this manifold. I+III metric and its properties are investigated on tangent bundle. The purpose of this thesis is to define a diagonal lift (_ ^D)g of a Riemannian metric g of a manifold M_n to the tensor bundle T_q^1 (M_n ) of M_n and to investigate applications of the diagonal lifts.