Kesikli düzgün dağılımdaki sıra istatistiklerinin olasılık fonksiyonları
Probablity functions of order statistics from discrete uniform distribution
- Tez No: 352519
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SİNAN ÇALIK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Sıra İstatistikleri, Dağılım Fonksiyonları, Kesikli Düzgün Dağılım, Momentler, Olasılık Fonksiyonu, Order statistics, Distrubution function, Discrete Uniform Distrubution, Moments, Probablity Function
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İstatistik Bilgi Sistemleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 32
Özet
Bu çalışma dört bölüm olarak düzenlenmiştir. Birinci bölümde, sıra istatistiklerinin tarihçesi ve bu alanda yapılan çalışmalar verilmiştir. Ayrıca çalışmada kullanılan dağılım fonksiyonu ve olasılık fonksiyonlarından bahsedilmiştir. İkinci bölümde, sonraki bölümlerde kullanılacak olan temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde, sıra istatistiklerinin dağılımları, kesikli dağılımdaki sıra istatistikleri için temel yaklaşımlar, kesikli dağılımdaki sıra istatistiklerinin dağılımı ve momentler ve çarpım momentleri verilmiştir. Dördüncü bölümde kesikli düzgün dağılımdaki sıra istatistikleri hakkında bilgi verilmiş ve kesikli düzgün dağılımdaki sıra istatistiğinin r. olasılık fonksiyonu elde edilmiştir. Beşinci bölümde sonuç ve tartışma verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Probablity Functions of Order Statistics From Discrete Uniform Distribution This study is arranged four section. In section 1 history of order statistics and the studies that have been done this area have been given.In addition distrubution functions and probablity functions which used in the study are discussed. In section 2 some basic definitions and theorems that will be used in other sections have been stated. In section 3 distrubutions of order statistics, basic approaches for distrubutions of discrete order statistics, distrubutions of order statistics from discrete distrubutions and product moments have been given. In section 4 information about order statistics from discrete distrubutions and the r. probablity function of order statistics from discrete uniform distrubution were obtained. In section 5 results and discussion are given.