Effects of psychological commitment and its dimensions over supported club's licensed products: A case study over Galatasaray SK
Psikolojik bağlılık ve değişkenlerinin desteklenen kulüplerin lisanslı ürünleri üzerindeki etkisi: Galatasaray SK üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 353059
  2. Yazar: METEHAN İĞNECİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇAĞRI BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, İşletme, Sports, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Spor Pazarlaması, Spor Yönetimi, Marka Bağlılığı, Tüketici Davranışları, Psikolojik Bağlılık, Sports Marketing, Sports Management, Brand Loyalty, Consumer Behaviour, Psychological Commitment
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Futbol dünyanın en popüler sporu olmakla birlikte her geçen gün daha fazla globalleşmekte ve ekonomik açıdan değişen ve yükselen bir trend göstermektedir. Ancak her ne kadar ekonomik boyutu oldukça önem taşısa da futbolun akciğerini taraftarlar olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu tez çalışması psikolojik bağlılık ve değişkenlerinin klüplerin lisanslı ürünleri üzerindeki etkisini Türkiye'nin büyük klüplerinden Galatasaray üzerinden ölçmeyi hedeflemektedir. Önerilen hipotezlerin ölçülmesi amacıyla 627 Galatasaray taraftarına bir anket uygulanmıştır. Bu anket araştırması sonucunda psikolojik bağlılık ve değişkenlerinden özdeşleştirme, psikolojik sadakat ve bilgi ile müşteri tatmini, müşteri tavsiyesi ve marka bağlılığı arasındaki ilişkiler ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Football is the most popular sport in the world and displaying an expanding trend in terms of economic sense every passing year. On the other hand football is meaningful with the inclusion of the fans and commitment of the fans actually provides continuance to the beautiful game. This thesis study aims to show the effect of psychological commitment and its dimensions over football fans' supported teams licensed producst over a sutdy conducted over Turkish giants Galatasaray. In order to analysis proposed affiliaton a questionnaire had been designed and dispatched for the fulfillment of 627 Galatasaray fans. The results of the survery revealed the relationships between psychological allegiance, identification and knowledge over customer satisfaction, customer recommendeation nd brand loyalty.