E-ticarette sosyal medya etkilerinin incelenmesi ve bir uygulama
Investigation the effects of social media on e-commerce and one application
- Tez No: 353065
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ RIZA KARACAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-ticaret, Sosyal Medya, İnternet, Tüketici, E-Commerce, Social Media, Internet, Consumer
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bilişim ve telekomünikasyon sektörlerindeki büyük gelişime paralel olarak hayat tarzlarımız, tüketimlerimiz bu gelişmelerden etkilenmiştir. Bu gün dijital teknolojiler olmaksızın ticaret yapmak neredeyse mümkün değildir. İnternet kavramının yaygınlaşmaya başlamasından sonraki süreçte hayatımıza aniden giren e-ticaret kavramı ise etkileri ve hızla geniş kitleler tarafından kullanılmasıyla birlikte, kısa sürede ticari hayatın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Bu bağlamda bu çalışmada e-ticaret ve sosyal medya kavramları detaylarıyla incelenecek ve sosyal medyanın tüketici davranışlarına etkisi irdelenecektir.
Özet (Çeviri)
In parallel to the development of our life style, largest IT and telecommunications sectors, consumptions influenced by these developments. These days, without digital technologies it is almost impossible to do business. After the onset of the internet to spread the concept of the e-trade is the process which effects our lives suddenly and rapidly with the use by the masses in a short time has become one of the indispensable commercial life. Therefore, this study examined in detail the concepts of e-trade and social media, social media influence which effect on consumer behavior will be discussed.