Operation analyses of drinking water treatment plants in Turkey
Türkiye'deki içmesuyu arıtma tesislerinin işletme analizleri
- Tez No: 35438
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMRA SİBER ULUATAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Environmental Engineering, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Water Treatment Plant Operation, Reliability of Equipment, Reliability of Methodology
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
ÖZ TÜRKİYE' DEKİ İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİNİN İŞLETME ANALİZLERİ KARATAY, Nazlı Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semra Siber ULUATAM Mayıs, 1994, 89 Sayfa Bu çalışmada arıtma işlemlerindeki en önemli ekipmanlar belirlenmiştir. Posta aracılığı ile Türkiye'deki içmesuyu arıtma tesislerinden ekipman performansı verilerinin yanısıra işletme ve bakım bilgileri de toplanmıştır. Bu veriler kullanılarak su arıtma tesisi verimliliği, işletme Sırasında ortaya çıkan sorunlar ve ekipman performansı analiz edilmiştir. Diğer ülkelerdeki uygulamalar hakkında bir literatür araştırması yapılmış ve tesis işletmesi ve bakımı ile ilgili bazı öneriler geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler : Su Arıtma Tesisi İşletimi, Ekipman Güvenirliği Güvenirlik Yöntem Bilimi Bilim Dalı Sayısal Kodu: 624.02.02 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OPERATION ANALYSES OF DRINKING WATER TREATMENT PLANTS IN TURKEY KARATAY, Nazlı M.S. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semra Siber ULU ATAM May, 1994, 89 Pages In this study, the vital equipments in treatment processes were determined. Then, equipment performance data as well as operation and maintenance information were collected from drinking water treatment plants in Turkey by mail questionnaire survey. Using these data, the efficiency of water treatment plants, the problems involving throughout the operation and the equipment performance were analyzed. Literature survey was carried out for the practices of other countries. Some suggestions were made about plant operation and maintenance.