Simulation studies of polymers; Development of a Monte Carlo program to study conformational properties of polymers
Polimerlerde simülasyon çalışmaları; Polimerlerin yapısal özelliklerinin incelenmesi amacıyla Monte Carlo programının geliştirilmesi
  1. Tez No: 35557
  2. Yazar: ORHAN ALLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERSİN YURTSEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Monte Carlo, Simulasyon, Polimerler, İstatistiksel Mekanik, Pivot Algoritması, Monte Carlo, Computer Simulation, Polymers, Statistical Mechanics, Pivot Algorithm
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
öz POLİMERLERDE SİMULAS YON ÇALIŞMALARI: POLİMERLERİN YAPISAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ AMACIYLA MONTE CARLO PROGRAMININ GELİŞTİRİLMESİ ALLI, Orhan Yüksek Lisans Tezi, Kimya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ersin YURTSEVER Ağustos, 1994, 57 sayfa. Bu çalışmanın amacı polimerlerin yapışım inceleyebilmek için bir bilgisayar programı geliştirmektir. Bu amaçla Lennard- Jones ve bükülme potansiyel etkileşimleri kullanılarak Monte Carlo simulasyonu yöntemi pivot algoritması ile kullanıldı. Bu model üzerinde sıcaklık ve maksimum dönme açısının etkileri incelendi ve bu algoritmanın Lennard- Jones ve bükülme potansiyel sistemlerinde oldukça kararlı olduğu gözlendi.Lennard- Jones polimerleri için sıcaklıkla beraber bir genişlemenin olduğu görüldü. Sisteme bükülme potansiyelinin de eklenmesiyle sıcaklıkla beraber yapısal değişiklikler gözlendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION STUDIES OF POLYMERS: DEVELOPMENT OF A MONTE CARLO PROGRAM TO STUDY CONFORMATIONAL PROPERTIES OF POLYMERS ALLI, Orhan M. S. in Chemistry Supervisor: Prof.Dr. Ersin YURTSEVER August, 1994, 57 pages. The aim of this work is to develop a computer program to study conformational properties of polymers. For this purpose a Monte Carlo simulation with pivoting algorithm has been applied to an off-lattice model consisting Lennard- Jones interactions and a torsional potential. Employing this model the effects of temperature and maximum rotation angle are studied. The algorithm seems to be very stable for both Lennard- Jones and torsional potential systems. inFor Lennard- Jones polymers, swelling of the macromolecules is observed upon heating. With the introduction of torsional potentials several structural changes are detected as a function of temperature.