1947 sonrası Pakistan'daki siyasi gelişmeler ve topluma etkisi
In Paki̇stan governments after 1947. the history of military and civil governments after this date
- Tez No: 355813
- Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN ÖZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Pakistan. Devlet Başkanları. Siyasi Darbe. Kronoloji, Pakistan. Presidents. Political coup. Chronology
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Urdu Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalışmada Pakistan'ın kuruluşu 1947 sonrası yönetimlerin kronolojik sırası, yapılan köklü değişiklikler ve toplumu etkileyen olaylar incelenmiştir. Pakistan, 14 Ağustos 1947 yılında Muhammed Ali Cinnah önderliğinde Hindistan'ın bölünmesi sonucu kurulan bir devlettir. 1947'de kurulmuş genç bir ülke olmasına rağmen Pakistan'da darbeler ve bazı önemli siyasi olaylar yaşanmıştır. Pakistan'da yaşanan siyasi olaylar ve bu olayların toplum üzerinde bıraktığı etkilerin araştırıldığı bu tez çalışmasında 1947'den bu yana ülkeyi yöneten Devlet Başkanlarının başkan oldukları süre zarfında ülkede meydana gelen gelişmeler kronolojik olarak sıralanmıştır.
Özet (Çeviri)
The Foundation of Pakistan, the chronological order of governments after 1947, radical changes made and events affecting society have been analyzed in this study.Pakistan is a country that was founded by the leadership of Muhammed Ali Cinnah on August 14, 1947 as a result of Indıa's division.Although it is a young country founded in 1947, coups and some important political events have been experienced in Pakistan. The developments that have taken place in the country where the head of the state, ruling the state, have become president in the meantime since 1947 have been arranged choronologically in this thesis study where the political incidents that have occured in Pakistan and the effects of those incidents which have been left on the society have been analyzed.