Aydınlanma düşüncesi çerçevesinde Jean Jack Rousseau'nun aydınlanma ve eğitim ile ilgili görüşleri
In the framework of enlightenment Jean Jack Rousseau's views on enlightenment and education
  1. Tez No: 356319
  2. Yazar: CEM IŞIK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADİL ÇAĞLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Çocuk Eğitimi, Doğa, Emile, Aydınlanma, Özgürlük, Education, Child Education, Nature, Emile, Enlightenment, Freedom
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırmanın konusu çağımızı etkileyen en önemli eğitim filozoflarından biri olan Jean Jeac Rousseau' dur. Çalışmamızıda Rousseau' nun felsefe anlayışı, önemli kavramları üzerinden aktarılmış, eğitim üzerine düşünceleri felsefesiyle ilişkilendirilerek sunulmuştur. Felsefesinde iki ana aspekt ön plana çıkmaktadır. Bunlar doğa ve çocuktur. İkisi de onun eğitim felsefesinde büyük önem taşımaktaydı. Onun felsefesinin nedeninin kavranması için, onun geçmişinin ve yazdığı bağlamın anlaşılması gereklidir. Bu sebeple Giriş bölümündeki kısa hayat hikayesi, eserleri ve aydınlanma, hangi olay ve durumların Rousseau'yu bu şekilde düşünmeye ve yazmaya teşvik ettiğini anlamamızı sağlamaktadır. 1.Bölüm onun eğitim felsefesini ele alır. Herhangi bir kişiye ait eğitim felsefesini anlamadan önce, eğitimin felsefesi hakkında genel bir görüşe sahip olunmalıdır. 2. Bölüm, Rousseau'nun eğitim felsefesini ele almaktadır. 3. Bölüm, Rousseau' nun eğitim üzerine tüm görüşlerini kapsayan önemli eseri, Emile' i ele almaktadır. 4. Bölüm onun etkisini ele almaktadır. Son olarak, sonuç bölümünde onun genel bir analizine değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
This research is one of the most important training in our era, philosopher Jean Jeac Rousseau. understanding of the philosophy of Rousseau, from important concepts are presented in accordance with the philosophy of the rolled-up, education thoughts. The philosophy of the two main aspect. These are the nature and the boy. Both his training philosophy is of great importance. Understanding the cause of his philosophy he wrote his history and context for understanding,is required. For this reason, the story of the short life, his work and the input section of the Enlightenment, which event and, in this way to think and write States that Rousseau understand. Part 1 discusses his training philosophy. The educational philosophy of understanding before any person, must have a general opinion about the philosophy of education. 2. Section, Rousseau's educational philosophy. 3. Section, covering all views on the education of Rousseau's major work, Emile 's. Chapter 4 discusses its impact. Finally, in conclusion it has been mentioned in a general analysis.