A Treatment for singular lagrangians as field systems and hamiltonian treatment of a relativistic particle
Tekil lagrange fonksiyonlarının alan sistemleri olarak incelenmesi ve rölativistik bir parçacığın hamilton yaklaşımı ile incelenmesi
- Tez No: 35711
- Danışmanlar: PROF. DR. YURDAHAN GÜLER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Tekil sistemler, Lagrange yöntemi, Hamilton yöntemi, Rölativistik parçacık, Singular systems, Lagrangian formulation, Hamiltonian formulation, Relativistic particle
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
öz TEKİL LAGRANGE FONKSİYONLARININ ALAN SİSTEMLERİ OLARAK İNCELENMESİ ve RÖLATİVİSTİK BİR PARÇACIĞIN HAMİLTON YAKLAŞIMI İLE İNCELENMESİ FARHAT, Nasser ismail Doktora Tezi, Fizik Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yurdahan GÜLER Temmuz, 1994, 42 Sayfa Bağıl sistemlerin Lagrange yöntemi ile sürekli sistemler olarak incelenmesi yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar Dirac yöntemi ve kanonik yöntemlerle elde edilen sonuçlar ile uygunluk içindedir. Rölativistik bir parçacığın dış elektromanyetik alan içindeki hareketi kanonik yöntem ile incelenmiştir. Ayrıca, aynı yöntem alan-parçacık sistemine uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A TREATMENT OF SINGULAR LAGRANGIANS AS FIELD SYSTEMS AND HAMILTONIAN TREATMENT OF A RELATIVISTIC PARTICLE FARHAT, Nasser Ismail Ph. D. in Physics Supervisor: Prof. Dr. Yurdahan GÜLER July, 1994, 42 pages. Constrained systems are treated as continuous systems in the Lagrangian formulation. The results are in agreement with results obtained by using both Dirac's method and the canonical method. A relativistic particle moving in an external electromagnetic field is studied by using the canonical method. Besides, the canonical method is applied to a whole system of relativistic particle and electromagnetic field.