Necdet Neydim'in çocuk şiirleri üzerine bir çalışma
A study on Necdet Neydim's children's poetry
  1. Tez No: 357359
  2. Yazar: ÖZLEM GÜLELMA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ZELİHA GÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Necdet Neydim, Türk Çocuk ġiiri, Sen Islık Çalmayı Bilir misin? Ġki Gözüm Üzümüm, Necdet Neydim, Turkish Children Poems, Sen Islık Çalmayı Bilir misin, Ġki Gözüm Üzümüm
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 168
Özet
Çocuk şiirlerine farklı bir boyut kazandıran Necdet Neydim'in şiirlerini daha yakından tanımak ve tanıtmak amacıyla yola çıkılarak hazırlanılmış çalışmamız ile akademik alandaki bu eksikliğe dikkat çekmek de istenilmiştir. Çalışmadaki esas unsur Necdet Neydim'in hitap ettiği okuyucu kitlesine, çocuklara büyük bir özen ve ciddiyetle yaklaşımının şiirlerine yansımasıdır. Bu sebeple şiirin çocuk için ne kadar etkili olduğu ortaya çıkmaktadır.
Özet (Çeviri)
With Necdet Neydim's poems in this study that gives a different dimension on children's poems was preapeared to the aim of recognizing and introducing his poems, moreover was requested to draw attention lack of this study in the academic field. Essential thing in this study that reflection of Necdet Neydim's approach to the reader that has addressed to care and severity. Thus poems' importance has been come out how effective for children.