Para politikası araçları ve Türkiye uygulaması (1980 - 2012)
The tools of manetary poli̇cy: the case of Turkey (1980 - 2012)
  1. Tez No: 358325
  2. Yazar: YAŞAR DOĞANÇAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FATMA CESUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Para Politikası, Para Politikası Araçları, Finansal istikrar, Monetary Policy, Tools of Monetary Policy, Financial Stability
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Bölümü
  12. Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Para Politikası Araçları ve Türkiye Uygulaması (1980 ? 2012) Yaşar DOĞANÇAY ÖZET Bu çalışmanın temel amacı, Türkiye?de uygulanan para politikası stratejileri ve bu stratejiler çerçevesinde kullanılan para politikası araçlarının tarihsel gelişimini ve değişimini genel hatlarıyla açıklanmaktadır. Türkiye?de uygulanan para politikası araçları iki kısma ayırarak irdelendi, ilk olarak 1980 öncesi para politikası araçları ana hatları ile özetlendi, daha sonra ise 1980 sonrası para politikası araçları detaylı bir şekilde incelenerek merkez bankasının son dönemlerde kullandığı para politikası araçları açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The Tools of Monetary Policy: The case of Turkey (1980 ? 2012) Yaşar DOĞANÇAY ABSTRACT The main purpose of this study in Turkey, within the framework of the monetary policy strategy and the strategies used in the historical development and the exchange of monetary policy instruments described in general terms. Separating the two parts of the monetary policy instruments in Turkey were evaluated, prior to 1980, the monetary policy instruments are summarized in the main lines, and then examined in detail in the post-1980 monetary policy instruments used by the central bank's monetary policy tools in recent years tried to explain.