The Investigation of leisure pursuits and academic achievement of orphans of high school level
Lise düzeyi yetiştirme yurdu öğrencilerinin serbest zaman uğraşlarının ve okul başarılarının araştırılması
  1. Tez No: 36160
  2. Yazar: SABRİ BAŞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GAZENFER DOĞU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Spor, Education and Training, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Serbesjt_Zaman, Yetimler, Okul başarısı, Serbest zaman etkinliklerine katılım, Leisure, Orphans, School Achievement, Participation in leisure activities
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZ lise düzeyi yetiştirme yurdu öğrencilerinin serbest zaman uğraşlarının ve okul başarılarının araştırılması BAŞ, Sabri Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Bölümü Yüksek Lisans Tezi Danışman: Yardımcı Doçent Dr. Gazanfer DO?U Şubat, 1994 44 sayfa Bu çalışmada lise düzeyi yetiştirme yurdu öğrencilerinin okul başarıları ile serbest zaman uğraşıları arasında bir ilişki olup olmadığı araştırılmıştır. Bu araştırmadan, serbest zaman uğraşılarının okul başarılarını etkileyebildiği çıkarılmıştır. Bu öğrencilerin eğitimi topluma uyum sağlayabilmeleri için hala bir sorundur. Bulgular bu öğrencilerin, gerekli tesislere ve liderlere kavuşmadıkları takdirde, topluma yararı olmayan bireyler olabileceklerini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE INVESTIGATION OF LEISURE PURSUITS AND ACADEMIC ACHIEVEMENT OF ORPHANS OF HIGH SCHOOL LEVEL BAŞ Sabri M.S. in PHYSICAL EDUCATION and SPORTS Supervisor: Asst. Prof. Dr. Gazanfer DO?U February, 1994 44 Pages The present study investigated the existence of any relationship between high school level orphans ' school achievement and their leisure activities. This research refers to assertion that leisure pursuits may influence orphans ' school achivement. As orphans ' education remains an issue for their adaptations to the society they live in, to examine their leisure pursuits and their school achievement is significant. The findings suggested that they need leaders and facilities available to participate in leasure activities. Otherwise they are open to be unproductive members of this country.