İtibar yönetimi, iş memnuniyeti ve örgütsel performans arasındaki ilişkinin analizi: Sağlık sektöründe bir uygulama
Analysis of relationship among reputation mamagement, job satisfaction and organizational performance: An application in the health sector
  1. Tez No: 361755
  2. Yazar: KADİR AKTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. VENER GARAYEV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İtibar Yönetimi, İş Memnuniyeti, Örgütsel Performans ve Sağlık Sektörü, Reputation Management, Job Satisfaction and Organizational Performance and Health Sector
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gediz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu çalışmada, sağlık sektöründeki çalışanların itibar algısının ve iş memnuniyeti algısının örgütsel performans üzerindeki etkilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Modeli test etmek amacıyla demografik değişkenler dışında 31 soruluk bir anket kullanılmıştır. Bu anketler Diyarbakır'da devlet ve özel sağlık sektöründe çalışan personele dağıtılmış ve 153 anket analiz için kullanılmıştır. Sonuçta, itibar algısı, iş memnuniyeti algısı ve örgütsel performans arasında pozitif doğrusal bir ilişki tespit edilmiştir. Özel sağlık kurumlarında çalışanlarının itibar algısı, iş memnuniyeti algısı ve örgütsel performans skorlarının devlete bağlı sağlık kurumlarında çalışan personele göre her hangi bir fark görülmemiştir. Ayrıca demografik değişkenler açısından tecrübe hariç, fark tespit edilmemiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims to introduce the effects of relationship among; Reputation Management, Job Satisfaction and Organizational Performance within the health sector. A 31-items questionnaire except demographic questions was used to test the model. The survey was delivered to government and private health sector employees in Diyarbakır. A total of 153 completed questionnaires were used for analysis. A positive relationship was found between Reputation, Job Satisfaction and Organizational Performance. In addition, there have was found no difference between private and government health sector's perceptions of employees about Reputation, Job Satisfaction and Organizational Performance. In addition, there was found no differences in terms of demographic features, except experience.