Flüt vibratosu
The flute vibrato
  1. Tez No: 361861
  2. Yazar: BAŞAK ERSÖZ
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. HALİT TURGAY
  4. Tez Türü: Sanatta Yeterlik
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Flüt, Flüt Vibratosu, Vibratonun Tarihi, Bilimsel Ölçümler, Vücut Anatomisi, Kas Grupları, Sistemli Çalışma, Flute, Flute Vibrato, History of Vibrato, ScientificMeasurements, Human Anatomy, Muscle Groups, Systematic Study
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
Bu tez, vibratonun tarihsel gelişim sürecine ayrıntılı bir şekilde yer verirken, bilimsel verilere dayanarak, flüt vibratosunun nasıl oluştuğunu açıklamaktadır. Tezin içeriğinde, bütün çalgı gruplarının vibrato hakkında yararlanabileceği ve karşılaştırma yapabileceği bilimsel ölçümler yer almaktadır. Vücut anatomisinden görsel örneklerle, flüt vibratosunun nasıl meydana geldiği ve hangi kas gruplarının aktif olduğu açıklanmıştır. Tezin sonunda sistemli bir çalışma ile doğru bir vibratoya sahip olunması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis not only features the historical development of vibrato, but also explains how it can be generated scientifically. All players can benefit from the detailed scientific measurements given in this study, and compare their vibrato techniques with different instrument groups. Main topics like how the flute vibrato is created and which muscle groups actively take part in its creation are explained by using visual examples of the human anatomy. The last section of this thesis aims at achieving a correct vibrato by practicing in a systematic way.