Özel ve kamu işletmelerinde sportif etkinliklere verilen önemin incelenmesi ve Eskişehir ilinde yapılan bir araştırma
Studying on to attach importance to sportlye activities in priv ate and public utilities andaresearch in Eski̇şehi̇r province that is done
  1. Tez No: 362918
  2. Yazar: DEMET DEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FETHİ HEPER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: İşletme, Özel İşletmeler ve Kamu İşletmeleri, Sportif Etkinlikler, Utility, Private Utilities and Public Utilities, Sportive Activities
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırmanın amacı, Eskişehir il merkezinde bulunan özel ve kamu işletmelerinde uygulanan sportif etkinlikler ve bu sportif etkinliklere verilen önemi ortaya koymaktır. Bu araştırma, tarama türünde bir modelden yararlanılarak yapılmıştır. Araştırmanın evreni, Eskişehir il merkezinde bulunan memur ve işçi sayısı SOO'den fazla olan kamu ve özel işletmeler oluşturmaktadır. Araştırmanın verilerinin toplanması için bir anket formu geliştirilmiştir. Anket uygulaması tüm evrene giren işletmelere uygulanmış ve işletmelerin her soruya verdikleri cevapların yüzdesi hesaplanmıştır. çözümlemeler SPSS 9.0 programı uygulanarak yapılmıştır. Araştırma, giriş, materyal ve yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş bölümünde“ işletme ”,“ özel ve kamu işletmeleri ”ve“ özel ve kamu işletmelerin sportif etkinliklerle ilişkisi ”ile ilgili kuramsal bilgiler verilmiştir. Materyal ve yöntem bölümünde araştırmanın gerçekleşmesinde yapılan çalışmalar ii açıklanmış ve elde edilen veriler bulgular kısmında toplanmıştır. Tartışma ve sonuç bölümünde ise, araştırmada elde edilen bulgular ışığında tartışma ortaya konmuş ve kişisel bir sonuç ortaya çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to expose sportive activities and attaching importance to these sportive activities in private and public utilities in the centre of Eskişehir. This research was done by helping a scanning kind model. It was constituted with the private and public utilities are located in the centre of Eskişehir province and have over 500 officials and employees. For getting data of this study, a questionnaire form was expanded. The questionnaire is carried out in all utilities and the percentage of the answers for each question is reckoned. The analyses were done by using SPSS 9.0 programme The research consists of four sections: e.g. entering, material and technique, discoveries, and discussing and result. In entering seetion of this research, theoretical data was given as“private and public utilities”and“the concern with sportive activities of the private and public utilities”. In material and technique seetion of this research, applied works on this iv research for realizing were explained and data were gathered in discoveries section. In discussing and resnit seetion then, the data that was obtained in accordance with research to be revealed and personel resnit was come out.