Üniversite çalışanlarının sürdürülebilir tüketime yönelik tutumlarının belirlenmesi: Kafkas Üniversitesi örneği
Uni̇versty employees determination of attitudes towards sustainable consumption: Kafkas University sample
  1. Tez No: 363013
  2. Yazar: CENK KÜRŞAT AKSU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. LEVENT GELİBOLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, sürdürülebilir tüketim, tutum, Sustainability, sustainable consumption, attitude
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
On dokuzuncu yüzyılda hızla gelişen endüstrileşme, yirminci yüzyılda çevre kavramına yönelişin doğmasını sağlamıştır. Yirminci yüzyılda yaşanan nüfus artışı, enerji ve gıda maddelerinin kullanımını artırmıştır. Bu dönemde, insanlar bu artışın kıtlığı beraberinde getireceğini düşünmüşlerdir. Zira endüstrileşme bu dönemde planlı olmamış ve çevre faktörü göz ardı edilmiştir. Çevre sorunlarıyla örgütsel mücadele ise ancak 1970'li yıllardan sonra hızlanmıştır. Küresel ısınma başta olmak üzere çok sayıda çevre sorunun ortaya çıkması ve bu sorunların kamuoyunda yaygın bir biçimde yer alması, çözüm önerisi olarak nitelendirilen“sürdürülebilir tüketim”kavramını ön plana çıkarmıştır. Bu bağlamda, yapılan çalışmanın amacı sürdürülebilir tüketime ilişkin tutumların incelenmesidir.
Özet (Çeviri)
The industrialization which rapidly developed in nineteenth century led to the emerge of the concept 'environment' in twentieth century. Population growth which occurred in twentieth century increased the use of energy and food materials. In this period, people assumed that this increase would bring along famine. Because, industrialization was not planned and the environment factor was disregarded in this period. Organizational combat against environmental problems accelerated after 1970s. The emergence of many environment problems; mainly the global warming and the frequent cover of such problems in media have highlightened the concept of“sustainable consumption”which is considered as a resolution. In this scope, this study aims to investigate the attitudes towards sustainable consumption.