The effect of corporate social responsibility on brand image: A comparison between Europe and Turkey
Kurumsal sosyal sorumluluğun marka imajı üzerinde etkisi: Avrupa ve Türkiye arasında bir karşılaştırma
  1. Tez No: 363337
  2. Yazar: MELEK GÜNAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞAFAK AKSOY, DR. STEPHAN SCHMUCKE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, İşletme, International Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal sosyal sorumluluk, marka, marka imajı, Avrupa ve Türkiye, Corporate social responsibility, Brand, Brand image, the Europe and Turkey
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Günümüzde marka imajı kavramı tüketici tercihlerini etkileyen en önemli faktörlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum olumlu marka imajı yaratma çabalarını artırmaktadır. Kurumsal sosyal sorumluluk kavramı olumlu marka imajının en önemli unsurlardan biri olarak yıllardır Batı Dünyasının gündemindedir. Buna karşılık, Türkiye için nispeten yeni bir kavramdır. Bu çalışma, Türkiye'de ve Avrupa'da kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının farklılıkları incelemek, kurumsal sosyal sorumluluk kavramının Türkiye'de ve Avrupa'da marka imajı üzerinde etkisini karşılaştırmak ve bu kapsamda, kavramın Türkiye'de marka imajı üzerinde etkisi ve önemini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çalışma kitap, dergi, rapor, vb gazete ve ilgili web siteleri aracılığıyla toplanan elektronik verilere dayanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Today, the concept of 'brand image' is one of the main factors affecting consumer preferences. This situation has increased efforts to create a positive brand image. Thus, corporate social responsibility (CSR) as one of the most important elements of a positive brand image has on the agenda of western world companies for many years. However, it is a relatively new concept for Turkey. This study aims to examine the differences in the practices of the corporate social responsibility in Turkey and in Europe, compare the effect of CSR on brand image in Turkey and in Europe, and within this context, analyze the importance and influence of CSR on brand image in Turkey. The study is based on information collected from reliable published sources such as books, journals, reports, magazines, and newspapers etc., and electronic data gathered through related websites.