Kadınların kariyer engelleri ile kariyer tatmini ve yaşam doyumu ilişkisi
Carrer barriers of female employee, in the relationship between carrer satisfaction and life satisfaction:A study of Ankara Gazi University
  1. Tez No: 364900
  2. Yazar: BİLGE AKYÜZ ÜNLÜ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SELAHATTİN KANTEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kadın, Kariyer, Kariyer Engelleri, Kariyer Tatmini, Yaşam Doyumu, Woman, Career, Career Barriers, Career Satisfaction, Life Satisfaction
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 1143
Özet
Kadınların kariyer engeller ile kariyer tatmini ve yaşam doyumu arasındaki ilişki konulu tez çalışmasının birinci bölümünde kadınların tarihsel süreç içerisindeki gelişimleri ve günümüzdeki konumları gözden geçirilmektedir. İkinci bölümde ise; kariyer kavramının kapsamı, kariyer tatmini ve etkileşimleri, kariyer sorunları, kariyer engelleri ve bu engellerin kariyer tatmini ve yaşam doyumu üzerinde doğurduğu sonuçlar ele alınmaktadır. Son bölüm ise; kadınların kariyer engelleri ile kariyer tatmini ve yaşam doyumu arasındaki ilişkilerin açıklanmasına yönelik bir araştırmayı kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
women's careers with obstacles on the relationship between career satisfaction and life satisfaction of women in the first part of the thesis within the historical process of development and currently is revised. In the second part; the scope of career, career satisfaction and interactions, career issues, career obstacles and barriers to career satisfaction and its consequences on life satisfaction are discussed. The last section; women's career barriers and career satisfaction and life satisfaction research for illustrating relations between the covers.