Migration literature and Moris Farhi's novels
Göç edebiyatı ve Moris Farhi'nin romanları
- Tez No: 367956
- Danışmanlar: PROF. DR. MOHAMED BAKARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Göç edebiyatı, Göçmen yazar, Sömürgecilik sonrası eserler, Moris Farhi, Migration literature, migrant author, postcolonial writings, Moris Farhi
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu tez göç edebiyatının tematik ve yapısal bir çerçevesini oluşturmak üzere göç edebiyatının tanımını, kapsamını ve motiflerini inceleme gayesi gütmektedir. Ayrıca, göçmen bir yazar olan Moris Farhi'nin üç romanındaki göç edebiyatıyla bağlantılı olarak; toplumsal kimlikle uyuşmazlık, doğal ve evrensel kimliğe ulaşma isteği ve bunun yurtsuzluk nedeniyle yeniden kazanılma çabası gibi kimlik sorunlarını ele alacaktır. Moris Farhi'nin romanları, göçmen bir yazar olması ve eserlerinde kullandığı yerinden edilmiş karakterler nedeniyle göç edebiyatına uyum göstermektedir.“Göç nedir?”sorusunu cevaplamak üzere dahil edilen ve göç ve göçmenin nasıl edebiyatın ilgi alanına girdiğini eşeleyen giriş kısmını takiben üç bölümden oluşmaktadır. Onu müteakip“göç edebiyatı”adlı bölüm göç edebiyatı eseri olarak nitelenedirilebilecek bir çalışmanın hangi temaları bünyesinde barındırması gerektiğini veya barındırabileceğini belirtmektedir ve birer birer her biri hakkındaki bilgileri açıklamaktadır. İkinci kısım sömürgecilik sonrası edebiyat eserlerine, başka bir ifadeyle bunların göç edebiyatıyla bağlantısına dairdir. Bu bölüm sömürgecilik sonrası eserlerin ve dekolonizasyon sürecinin göç edebiyatına nasıl zemin hazırladığını göstermektedir. Üçüncü kısım, göçmen yazarı kimliğini ele alır ve tartışır. Kılavuz, teorik açıdan incelenen ilk üç kısmın, Moris Farhi'nin üç romanı ile - Gökkuşağının Çocukları, Genç Türk ve Atanmış Erkek- bağlantıları ve benzeri hususlara ilişkin bölüm ile son bulmaktadır. Diğer bir deyişle, bu tez mevcut göç edebiyatı türünü Moris Farhi'nin bu üç romanı üzerinde uygulamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis develops a thematic and structural framework of migrant literature, analyzing its definition, scope, and motifs. It also aims to highlight a series of identity issues such as dissatisfaction with a socially given identity, search for the natural and universal one and its repossession characterized by a feeling of independence from social restrictions, and the motif of alienation in Moris Farhi's works in which the concerns of migrant literature can be considered to comply with the analysis of texts relating to migratory experience. It consists of three parts after the introduction that is included to answer the question,“What is migration?”and explores how migration and migrants start to become a subject matter of literature. The first part“migration literature,”identifies the themes that comprise migration literature and explains the nature and content of each of them. The second part is about the postcolonial writing and migration literature, in other words, its relation to migration literature. This part shows the function of postcolonial writing and the decolonization process to do the groundwork for migration literature. The third part explores the identity of the migrant author. The guide relates these theoretical three parts to Moris Farhi's three novels – Children of The Rainbow, Young Turk, and A Designated Man. In other words, this thesis applies an already established genre of migration literature/ migrant literature to Moris Farhi's three novels.