The rebellion of female characters in Caryl Churchill's Top Girls and Shelagh Delaney's a Taste of Honey
Caryl Churchill's Top Girls and Shelagh Delaney's a Taste of Honey'inin isyankar kadın karakterleri
  1. Tez No: 368042
  2. Yazar: RABAR IBRAHİM MOHAMMAD
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. CARL JEFFREY BOON
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Performing and Visual Arts, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Feminizm, İsyan, Churchill, Delaney, Yakalama, Burjuva Feminizm, Sosyal Feminizm, Feminism, Rebellion, Churchill, Delaney, Subjugation, Bourgeois Feminism, Social Feminism
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Çalışma Churchill's Top Girls and Delaney's A Taste of Money'inin kadın karakterlerin isyankar doğası açısından inceler. İki oyunda feminizm ile anlaşma ve çeşitli konuları kadın boyunduruğundan çalışan kadınların emelleri arasında değişen, kadınların çocuklarıyla birlikte ilişkileri, kadınların ırklar arası ilişkiler için cinsel tercihi hakları ve bu konular ile ilgili olarak toplumun algıları tartışmaktadır. İlk olarak Çalışma“feminizm”ve önemli özelliklerini tanımlar. Daha sonra, Çalışma paternalistik fikirler feminizm ve toplumda kadın ilişkileri hangi derecede etkilemekte olduğunu anlamak için kadınlık kavramı sosyal feminizm ve burjuva feminizmi tanımlıktadır. İkinci olarak, Çalışma Churchill's Top Girls and Delaney's A Taste of Honey'nin isyankar kadın karakterlerin rolünü araştırıyor; Kadınlarda algılanan isyan sık değil, her zaman olumlu da olsa değişim için bir katalizör olduğunu ortaya koymaktadır. Kadınları gözlemlemek ve hayatlarını yürütmek ve kolayca toplum bunların algıları sahip rahatsız olmayan şekilde sıra dışı olduğunu göstermektedir, ve iki yazarlardan kısa bir biyografisini ve iki oyunun kısa bir tanıtım verir. Son olarak, Çalışma anne-kız ilişkileri cinsellik, eşitsizlik, ebeveyn hakları ve kadın-kadın gücü açısından iki oyunu karşılaştırmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis studies Churchill's Top Girls and Delaney's A Taste of Honey in respect to the rebellious nature of their female characters. Both of the plays deal with feminism and discuss various subjects ranging from female subjugation to the ambitions of working females, the relationships of these females with their children, the rights of sexual preference for women in inter-racial relationships, and the perceptions of society in connection with these issues. Firstly, the paper defines“feminism,”and its significant characteristics. Then, the study defines social feminism and bourgeois feminism within the concept of womanhood in order to understand the degree to which paternalistic ideas influence feminism and female interrelationships in society. Secondly, the paper explores the role of rebellious female characters in Churchill's Top Girls and Delaney's A Taste of Honey; it reveals how perceived rebellion in women is often a catalyst for change, albeit not always a positive one. It suggests that these women are unconventional in the way they observe and conduct their lives and are not easily troubled by the perceptions society has of them, and gives a short biography of the two playwrights and a brief introduction of the two plays. Finally, the paper compares the two plays in terms of mother-daughters relationships, sexuality, inequality, parental rights, and female-female power.