Kurumsal yönetim endeksinin getiri volatilitesine etkisi: Borsa İstanbul'da bir uygulaması
The effects of corporate governance index on return volatility: An application in İstanbul Stock Exchange
- Tez No: 369186
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL ÇELİK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Yönetim, Volatilite, GARCH (GenelleĢtirilmiĢOtoregresif KoĢullu DeğiĢken Varyans), Corporate Governance, Volatility, GARCH (Generalized Autoregressive Conditional Variable Variance)
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 173
Özet
Bu çalışmanın amacı Türkiye Sermaye Piyasalarında kurumsal yönetim uygulamalarının Borsa İstanbul istikrarı üzerinde etkinliğe sahip olup olmadığını ortaya koymaktır. Bu amaçla 31.08.2007 ile 27.05.2014 tarih aralığındaki 1. ve 2. Seans günlük verilerle gerçekleştirilen analizlerde volatilite modelleri kullanılmıştır. GARCH Modeli sonuçları, BİST-100 Endeksi ve BİST-30 Endeksi için kurumsal yönetim uygulamalarının, getiri volatilitesi (oynaklığı) üzerinde negatif yönlü etkiye sahip olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The goal of this study of corporate governance that continuous in Turkey's Capital Markets activity on the stability of Istanbul Stock Exchange is to determine whether there is or not. For this purpose, the date range 27/05/2014 to 08/31/2007 with data held on the 1st and 2nd sessions daily volatility models has been used in the analysis. The results of GARCH model, both BİST-100 İndex and BİST-30 İndex of corporate governance practices, shows the return volatility (volatility) that have a negative effect.