W. A. Mozart flüt konçertolarının yoruma yönelik incelenmesi
An i̇nterpretation- oriented research of W.A.Mozart flute concertos
  1. Tez No: 372357
  2. Yazar: SELİN OYAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. GEORGE KSOVRELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Konçerto, W. A. Mozart, Klasik dönem, Flüt, Concerto, W. A. Mozart, Classical period, Flute
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
“W. A. Mozart Flüt Konçertoları‟nın Yoruma Yönelik Ġncelenmesi”baĢlıklı bu tez çalıĢması, Flüt konçertolarına müzikal olarak özgün bir yorum getirmenin yanı sıra, eseri çalmak isteyen flütistlerin gerek teknik gerekse yorum açısından bilgilerine katkıda bulunma ihtiyacından doğmuĢtur. Bu tez çalıĢmasının ana amacı olan W. A. Mozart‟ın yazdığı Sol Major, Re Major ve Do Major Flüt-Arp Konçertosu isimli üç Flüt Konçertosu‟nun form analiz ve icra yönünden incelenmesine ek olarak, W. A. Mozart‟ın yaĢadığı dönemin ve stilistik özelliklerinin incelenmesi, çalınması zor pasajların daha rahat icra edilebilmesi için, oldukça önem taĢımaktadır. Ayrıca bu çalıĢma ile W. A. Mozart ve onun müziği ile ilgilenenlere bilimsel bir kaynak imkânı sağlanabilecektir.
Özet (Çeviri)
This dissertation titled as“Intended Analyzing of W. A Mozart Flute Concerto”has come about the need both making musically authentic interpretation to flute concertos and contributing to the knowledge of those willing to play these concertos in respect of technical and interpretation. Besides examining of W. A. Mozart‟s period living and stylistic features, analyzing W.A. Mozarts‟ Flute Concertos called as G-Dur, D-Dur and C-Dur Flute-Arp in the sense of structural and performance analysis are of vital importance of this dissertation. This dissertation could be a useful source for those dealing with W. A. Mozart and his works as well.