Eski Türk Edebiyatı'nda alegorik mesnevîler
Former Turkish Literature mathnawi of allegori̇cal
- Tez No: 372400
- Danışmanlar: PROF. DR. METİN AKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Alegori, mesnevî, temsilî, istiare, Allegory, mesnevîs, representation, consultation
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Çalışmamız, Giriş kısmı dâhil olmak üzere 4 ana bölümden meydan gelmektedir. Birinci kısımda Alegori Nedir, Güzel Sanatlarda ve Edebiyatta Alegori bölümü bulunmaktadır. Daha sonra Türk Edebiyatı'nda alegorik mesnevîler arasında yer alan sekiz alegorik mesnevînin anlatıldığı diğer üç bölüm gelmektedir. Bu bölümler yüzyıllar baz alınarak oluşturulmuştur. Sekiz mesnevînin alegorik anlatımları tespit edildikten sonra sonuç kısmına geçilmekte ve çalışma bibliyografya ve sonuç kısımlarıyla sonlandırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Our study, including the introduction section consists of four main sections come. What Is Allegory In the first part, the Allegory of Fine Arts and Literature department is located. Later in Turkish literature among the eight allegorical allegorical mesnevîs as described in the other three sections are from Masnavi. This section has been created on the basis of the century. After eight Masnavi identify the allegorical narrative portion of the results and conclusions parts of moving to and working with bibliography is terminated.