Esnek kümeler ve esnek cebirsel yapılar
Soft sets and soft algebraic structures
- Tez No: 374248
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YILDIRAY ÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Esnek küme, Esnek grup, Esnek halka, Esnek modül, Soft set, Soft group, Soft ring, Soft module
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ordu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Bu tezin amacı, esnek grup, esnek halka ve esnek modül yapılarının temel özelliklerini incelemek ve bu yapılardan elde edilen sonuçları ortaya koymaktır. Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Bölüm 1'de çalışmamızda temel olan bazı tanım ve teoremler ifade edilmiştir. Bölüm 2'de esnek kümeler üzerinde yeni ikili işlemler tanımlanmış ve bunlara bağlı özellikler elde edilmiştir. Ayrıca, esnek grup, esnek halka ve esnek modül kavramları verilerek bunlara ait cebirsel özellikler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of the present thesis is to investigate the basic features of the structures of soft group, soft ring and soft module, and is to present the results obtained from this structures. This study consists of two main chapters. In Chapter 1, some definitions and theorems which are crucial for our study are stated. In Chapter 2, some new binary relations on soft sets are defined and features associated with them are obtained. Also, the notions of soft group, soft ring and soft module are given and algebraic properties belonging to these are examined.