Quası monoton dizilerin uygulamaları
Applications of quasi-monotone sequences
  1. Tez No: 374284
  2. Yazar: MEHMET ÖNER ŞAKAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak matris toplanabilme, Toplanabilme çarpanı, δ-quasi monoton dizi, Quasi monoton dizi, Sonsuz seri, Absolute matrix summability, Summability factor, δ-quasi monotone sequence, Quasi monotone sequence, Infinite series
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Birinci bölümde, çalışmada kullanmış olduğumuz temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, k ≥ 1 ve δ ≥ 0 olmak üzere δ-quasi monoton dizi ve toplanabilme çarpanı kullanılarak elde edilen sonsuz bir serinin |C, α; δ|k toplanabilmesi ile ilgili iki teorem ifade ve ispat edilmiştir. Üçüncü bölümde, k ≥ 1 ve δ ≥ 0 olmak üzere δ-quasi monoton dizi ve toplanabilme çarpanı kullanılarak elde edilen sonsuz bir serinin toplanabilmesi ile ilgili iki teorem ifade ve ispat edilmiştir. Dördüncü bölümde, üçüncü bölümde vermiş olduğumuz iki teorem δ-quasi monoton diziler kullanılarak |A, pn|k ve |A, pn; δ|k toplanabilme metoduna genelleştirilmiştir. Beşinci bölümde ise, yapılan çalışmalar ile ilgili sonuçlar verilmiş ve verilen teoremler üzerine genel değerlendirmeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In first chapter, basic definitions and theorems used in the study are given. In second chapter, two theorems related with |C, α; δ|k summability of an infinite series obtained by using δ-quasi monotone sequence and summability factor are expressed and proved. In third chapter, two theorem related with summability of an infinite series obtained by using δ−quasi monotone sequence and summability factor are expressed and proved. In fourth chapter, the two theorems given the previous chapter are generalized to |A, pn|k and |A, pn; δ|k summability methods by using δ-quasi monotone sequences. In fifth chapter, results related with studies done are given and general assessments on given theorems are done.