Turizm animasyonu gösterilerinin kökenleri ve yapısal özellikleri
Origin and structural properties of tourism animation shows
  1. Tez No: 375702
  2. Yazar: MEHMET KARAMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ASLIHAN ÜNLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Animasyon, Eğlence, Gösteri, Sahne, Tourism, Animation, Entertainment, Show, Scene
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu çalışma, turistik tesislerde konaklayan müşteriler için hazırlanan eğlence amaçlı gösterilerin tarihsel kökenlerini ve yapısal özelliklerini incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde eğlence anlayışının antik çağlardan, bugünün turistik tesislerine kadar uzanan gelişimi ve değişimi ele alınacaktır. Antik Yunan'daki Diyonisos Şenlikleri, Roma'nın Mimus ve Pantomimus gösterileri, Ortaçağ karnavalları, Commedia dell'Arte, müzikal tiyatro, sirk ve ayrıca vodvil, kabare, burlesk, müzikhol gibi sahne şovları, Broadway müzikallerinin izinde sahne sanatlarında eğlence ve komedinin gelişimi incelenecektir. İkinci bölümde ise, turistik tesislerde konaklayan müşteriler için hazırlanan bu gösterilerin, içerik ve sunumlarında belirleyici olan özellikleri mevcut ve güncel animasyon gösterileri ve performansları örneklerle ve resimlerle ayrıntılı olarak anlatılacaktır. Türkçe
Özet (Çeviri)
This thesis aims to study the structural features and historical origins of entertainment-purposed shows which were prepared fort he guests accommodated in the touristic premises. In the first part of the study, the change and the development of entertainment concept from the antique ages till touristic premises will be handled. Diyonisos festivals in the Antique Greece, the Mimus and Pantomimus performances of Rome, Medieval carnivals, Commedia dell'Arte, musical theatre, circus and also stage shows such as vaudeville, cabaret, burlesque, music hall development of comedy and entertainment in performances arts following Broadway musicals will be studied. In the second part, the identifier features in the presentations and contents of these performances that were prepared for the guests who accommodate in touristic premises, current and available animation shows and performances will be explained with examples and pictures in detail. Ġngilizce