Kovalent modifiye filmler üzerine titanyum oksitin depozisyonu
Deposition of oxide onto covalent modified films titanium
- Tez No: 376292
- Danışmanlar: DOÇ. DR. DUYGU EKİNCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Diazonyum tuz modifikasyonu, Modifiye edilmiş Au elektrotlar, Elektrokimyasal indirgenme, X-ışınları fotoelektron spektroskopisi, Taramalı tünelleme mikroskobu (STM), Diazonium salt modification, modified Au electrodes, Electrochemical reduction, X-ray photoelectron spectroscopy, Scanning tunneling microscopy (STM)
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Analitik Kimya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu tez kapsamında katı substrat yüzeylerine kovalent bir şekilde bağlanmış metal/organik molekül/metal oksit yapısına sahip yeni bir organik elektronik olan altın/fenil/TiO2 ve altın/benzoik asit/TiO2 hetero yapılarının sentezi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda iki adımdan oluşan strateji geliştirildi. Öncelikle fenil ve benzoik asit diazonyum tuzları kullanılarak, diazonyum tuz modifikasyon metodu ile altın elektrot yüzeyleri kaplandı. Daha sonra üst kontak filmi olan TiO2, boş altın ve fenil ve benzoik asit molekülleri ile modifiye edilmiş Au elektrotlar üzerinde sentezlendi. Yüzeyler üzerindeki filmlerin varlığı X-ışınları fotoelektron spektroskopisi (XPS) ve ATR-FTIR spektroskopisi ile doğrulandı. Yüzeylerin morfolojik analizi ise taramalı tünelleme elektron mikroskobu (STM) ile araştırıldı. Modifiye Au elektrotların bariyer özellikleri, K3Fe(CN)6 gibi redoks moleküllerinin varlığında voltametrik metotlar kullanılarak incelendi. 2014, 65 sayfa
Özet (Çeviri)
This thesis aims the synthesis of heterostructures with metal/organic molecule/metal oxide structure in which organic molecule is bonded covalently to the solid surface. A two-step strategy was developed for this purpose. Previously, gold electrode surfaces were coated with diazonium modification method by using phenyl and benzoic acid diazonyum salts, Then, TiO2 film as the top contact is synthesidez on bare gold electrode and gold electrodes modified with phenly and benzoic acid molecules. The presence of films on the surface has been verified by X-ray photoelectron spectroscopy (XPS) and ATR-FTIR spectroscopy. The morphological analysis of surfaces was also investigated with scanning tunneling electron microscope (STM). Barrier properties of the modified Au electrodes were examined using voltammetric methods in the presence of redox molecules such as K3Fe(CN)6. 2014, 65 Pages