Atlantic pirates: The pawns of rivalry in the modern world-system, 1650-1713
Atlantik korsanları: Modern dünya-sisteminde rekabetin piyonları, 1650-1713
- Tez No: 377899
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SHEILA PELIZZON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Deniz Haydutu, Deniz Haydutluğu, Korsan, Erken Modern Dönem, Latin Amerika, Pirate, Piracy, Privateer, Early Modern Period, Latin America
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Latin ve Kuzey Amerika Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 194
Özet
Bu tez, Latin Amerika ve Avrupa'nın 1650 ve 1713 arasındaki özel bir ilişki biçimini incelemektedir. Bu ilişki biçimi Avrupalı devletlerin Atlantik Okyanusu'nda yürüttükleri korsanlık faaliyetleridir. Lakin bu çalışmada bahsettiğimiz ticaret yollarındaki korsanlık sadece bir suçlu faaliyeti değil, fakat Avrupalı devletlerin Atlantik ticaret yollarını kontrol etme rekabetinde kullandıkları paramiliter bir araçtır.
Özet (Çeviri)
This thesis is a survey through a specific relation of Latin America and Europe between 1650 and 1713 . This specific relation was piratical activities that European countries conducted in the trade routes in Atlantic Ocean. Yet, in this study, piracy in these trade routes is not perceived as just a criminal activity, but a paramilitary tool used by European states in a rivalry for control over the Atlantic trade routes.